Łączna liczba wyświetleń

sobota, 4 maja 2013

Babeczki waniliowe z Magnolia Bakery

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 115 gram miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 ekstraktu z wanilii
Przygotowanie:

  1. Masło ubijac mikserem na średnich obrotach, do czasu, aż stanie się puszyste. 
  2. Stopniowo dodawac cukier, ucierając do czasu, aż masa stanie się puszysta.
  3. Nie przerywając miksowania, kolejno wbic jajka.
  4. Stopniowo (w trzech etapach), dodawac suche składniki, na przemian z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Miksując do czasu, aż składniki dokładnie się połączą.
  5. Do nagrzanego piekarnika wstawiamy babeczki i pieczemy, aż się zarumienią. Jeśli chcemy sprawdzic, czy są gotowe, to używamy do tego patyczka (można użyc wykałaczki) i jeżeli ciasto nie przywiera  do patyczka, to znak, że babeczki są upieczone.
. Babeczki mają ładny waniliowy zapach i są bardzo smaczne:)


 
                                   

                                     



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz