- kostka do pieczenia Kasia
- 3/4 szklanki cukru (250 g)
- 4 jaja
- 2 szklanki mąki (340 g)
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia (10 g)
- 1 cytryna
Skórkę z cytryny zetrzec na drobnej tarce, z owocu wycisnąc sok. Zmieszac skórkę z sokiem. Kostkę do pieczenia Kasia utrzec z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Następnie dodac 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i wymieszac. Dodac sok ze skórką z cytryny i drugą szklankę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyc. Ciasto przełożyc do podłużnej prostokątnej formy (30 x 10 cm) posmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
| Na dobre popołudnie:) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz