Łączna liczba wyświetleń

piątek, 10 maja 2013

Ciasto cytrynowe z "MojeCiasto.pl"

Składniki:

  • kostka do pieczenia Kasia
  • 3/4 szklanki cukru (250 g)
  • 4 jaja
  • 2 szklanki mąki (340 g)
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia (10 g)
  • 1 cytryna
Przygotowanie:

Skórkę z cytryny zetrzec na drobnej tarce, z owocu wycisnąc sok. Zmieszac skórkę z sokiem. Kostkę do pieczenia Kasia utrzec z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Następnie dodac 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i wymieszac. Dodac sok ze skórką z cytryny i drugą szklankę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyc. Ciasto przełożyc do podłużnej prostokątnej formy (30 x 10 cm) posmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Na dobre popołudnie:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz